Ontstoppingsdienst ORS Rioolservice

Rioolspecialist 

Call for a Quote

(255) 352-6258

"

ALL Service

 • Waarom is het belangrijk om afvoerproblemen op te lossen?

  Het oplossen van afvoerproblemen is belangrijk omdat dit problemen voorkomt die voortkomen uit een slecht of verstopt afvoersysteem. Wanneer de afvoer niet goed functioneert, kan dit leiden tot verstopte canalisatieleidingen, wat voorkomt dat afval water wegstroomt. Dit stagneert water in uw leidingen en dient als een broeinest voor bacteriën, virussen en schimmels. Bovendien kan stagnerend water ervoor zorgen dat de leidingen gaan lekken, wat schade aan uw eigendom en verontreiniging van het milieu kan veroorzaken. Het is daarom van essentieel belang dat afvoerproblemen zo vroeg mogelijk worden opgelost om mogelijke schade en gezondheidsrisico’s te voorkomen.

  Verschillende afvoerproblemen en hoe je ze kunt herkennen

  Een verstopte afvoer is een van de meest voorkomende afvoerproblemen. Dit kan gebeuren als er vuil, overtollig vet of ander vuil in de afvoer terechtkomt, waardoor deze volledig geblokkeerd raakt. Een verstopte afvoer kan worden herkend aan een opstuwing van water of hevig plonzen in de gootstenen als gevolg van het water dat tegen de blokkade opduwt. Andere symptomen zijn een zwaar ruikende geur die van de afvoer komt, dit komt omdat het afval geen weg kan vinden. Een lekkage kan ook een veelvoorkomend afvoerprobleem zijn. Lekkage ontstaat door het verslijten van de lassen en afdichtingen van de afvoer. Lekken kunnen leiden tot constant druppen of een stromende plas water op de vloer. Een lek wordt herkend aan een dringend zeewatergeur en een plas water in de buurt van de afvoer. Het laatste veelvoorkomende afvoerprobleem is een lawaai in de afvoer. Dit wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan ventilatie, wat leidt tot lawaaiige buizen die klapperen of teveel water dat druk creëert in de buis. Een lawaaiig afvoerprobleem wordt herkend aan luid, kloppend of ratelend geluid uit de afvoerbuizen.

  Effectief je afvoer openhouden met chemische producten

  Chemische producten kunnen erg nuttig zijn bij het effectief openhouden van uw afvoer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een chemisch middel dat loog bevat, wat doorgaans als natriumhydroxide wordt aangeduid. Deze chemische stof heft vet en andere organische afzettingen op die de afvoer verstoppen. Hierdoor blijft de afvoer open en functioneert deze optimaal. Wanneer u ervoor kiest om een chemisch middel te gebruiken, zijn er een paar voorzorgsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het goed wordt uitgevoerd. Voordat u begint met het verwijderen van vet via een chemische afvoerfreer, dient u ervoor te zorgen dat de afvoer of de vloer eromheen goed vetvrij is. Gebruik bovendien geen schuurspons, steelwol of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Daarnaast moet u geen stof in de afvoer of op de vloer pompen als er zich chemische stoffen in bevinden. Als u er zeker van wilt zijn dat de afvoer effectief open blijft, kunt u een professional inschakelen om deze te reinigen.

  Het gebruik van Natuurlijke remedies om afvoerproblemen te verhelpen

  Natuurlijke remedies kunnen een effectieve oplossing zijn voor problemen met afvoerbuizen. Hoewel chemische stoffen begrijpelijk veelvuldig worden gebruikt voor het verhelpen van afvoerblokkades, hebben ze meestal negatieve bijwerkingen en zijn ze schadelijk voor het milieu. Natuurlijke remedies, daarentegen, zijn in veel gevallen net zo effectief, alsook op een milieuvriendelijke en veilige manier. De volgende natuurlijke remedies kunnen nuttig zijn om afvoerblokkades te verhelpen: • Azijn en baking soda: Azijn in combinatie met baking soda, voorzien in een krachtig reinigingsmiddel dat naar het oppervlak kan kruipen om stront te verwijderen. Om dit te gebruiken, vermeng je gelijke delen azijn en baking soda in een bak. Giet deze vervolgens in de kom, laat het voor 10 minuten staan en spoel het daarna weg. • Natuurlijk fruitzuur: Fruitzuur is een effectief, natuurlijk alternatief voor chemische producten. Bovendien heeft het een antibacteriële werking waardoor het helpt bij het verwijderen van veroorzaakte bacteriële bouwstenen. Fruitzuur kan worden verkregen door het pellen van citrusvruchten of het verdunnen van gefermenteerde producten, zoals azijn en yoghurt. • Essentiële oliën: Essentiële oliën zoals tea tree en kaneel hebben bewezen effectief te zijn bij het verhelpen van afvoerproblemen. Kook 1 liter warm water en voeg vervolgens 2-5 druppels essentiële olie toe. Giet het water vervolgens in de leiding en laat het 15 minuten staan. Spoel het daarna weg. Het gebruik van natuurlijke remedies is een goede manier om afvoerproblemen op te lossen op een milieuvriendelijke en veilige manier. Hoewel deze remedies niet altijd even effectief zijn als chemische producten, zijn ze nuttig als een meer milieuvriendelijk alternatief.

  Hoe je je afvoer kunt opknappen om toekomstige problemen te voorkomen

  Enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw afvoer op te knappen om toekomstige problemen te voorkomen, zijn:
  1. Probeer bi-maandelijks een ontstoppingsmiddel door het afvoerputje te gieten in plaats van er telkens een ontstopper in te ontstoppen. Het doel hiervan is om de afvoer regelmatig schoon te houden.
  2. Plaats zeefjes in de afvoer- en wastafels om het grove vuil tegen te houden dat de afvoer zou kunnen verstoppen.
  3. Zet regelmatig een emmer warm water in de gootsteen, wat helpt om de stukjes restafval te verwijderen die de afvoer kunnen verstoppen.
  4. Gebruik geen hars of plakband bij het repareren van afvoerproblemen. Beide materialen veroorzaken meer schade dan dat ze helpen.
  5. Plaats een filter over de afvoeropening om lekkage te voorkomen.
  6. Laat uw afvoer zeer regelmatig (ongeveer eens per kwartaal) door een professionele loodgieter onderhouden, zodat eventuele verstoppingen zo spoedig mogelijk worden opgespoord en opgelost. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u toekomstige problemen met uw afvoer helpen voorkomen.

Neem contact op

Address

1234 Divi St. #1000, San Francisco, CA 94220

Email

info@almere-rioolontstoppen.nl

Telefoon

(085) 0030180